Prešovský kraj podporil malé projekty na stredných školách v kraji

24.04.2022 Prešov

Prešov 24. apríla (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) prerozdelil 5000 eur medzi 11 stredoškolských projektov, ktoré uspeli v tomto ročníku grantového programu #zlepšimeto. Na školách tak vzniknú nové oddychové zóny, čitateľské kútiky a zrealizujú sa zaujímavé ekoprojekty i aktivity so seniormi. Informovala o tom hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

Grantový program je zameraný na skvalitnenie života mladých ľudí na stredných školách v kraji, a to prostredníctvom angažovaných žiackych školských rád. Tento rok sa doň prihlásilo 18 projektov, pričom uspelo 11 z nich. „Konkrétne je medzi úspešnými žiadateľmi o grant deväť župných stredných škôl, jedna mestská a jedna súkromná stredná škola,“ uviedla Jeleňová.

Granty získala napríklad Škola umeleckého priemyslu (ŠUP) v Prešove s projektom vytvorenia oddychovej zóny na schodisku s cieľom zlepšenia medzižiackych vzťahov a trávenia voľného času. Žiaci prešovskej strednej odbornej školy (SOŠ) pedagogickej zatraktívnia pivničné priestory školy, ktoré budú slúžiť na oddych aj zasadnutia školského parlamentu. Na Gymnáziu Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou zrealizujú projekt Sadíme a staviame pre zelenú budúcnosť gymnázia. Cieľom je revitalizácia vybraných miest v okolí školy, ktoré sa zmenia na udržiavanú vonkajšiu oddychovú zónu určenú na čítanie kníh, relax či stretnutia dobrovoľníkov.
 

Vyberte región